Delavnica Nejkina kuhna
Dragi ljubitelji pristne in prvinske hrane.
Vabljeni na delavnico, ki bo v soboto, 13. 1. 2024, ob 10. uri v Kavarni Evropa na Ptuju. Obiskala nas bo Nejka Perše, znana pod imenom Nejkina kuhna.
Morda že sami izdelujete kislo mleko, skuto ali maslo? Pa bi se tega res radi naučili kot je treba in se še poglobili v to dragoceno znanje o hrani, ki je bila včasih vir moči naših prednikov?
Na tej delavnici preizkušamo in prikažemo pripravo in pridobivanje izdelkov, ki jih lahko doma naredimo iz surovega mleka. Ničesar ne izpustimo. Začnemo s kislim mlekom, nadaljujemo z jogurtom, kefirjem, skuto … Pokažemo, kako do sladke in kisle smetane, pa kako ju spremenimo v maslo in pinjenec. Bi grški jogurt? Mhm, tudi to bo. Kaj pa sirotka? Ja, seveda, brez nje pa sploh ne gre …
Pogovorimo se tudi o težavah, s katerimi se srečujete ob izdelavi in možnih rešitvah. Pa zagotovo še o marsičem.
Pridružite se nam torej v januarju, kjer bomo sobotno dopoldne preživeli v prijetni družbi in se učili o tako pomembni temi kot je prvinska hrana.
Vabljeni, da sporočite svojo udeležbo in si s prijavo na delavnico, ki znaša 85 evrov, zagotovite svoje mesto. Število mest je omejeno, zato, da lahko kvalitetno izvedemo delavnico.