Mestna občina Ptuj
Domov > Zapeljivec

Zapeljivec

Pustite se zapeljati po najstarejšem slovenskem mestu

Staro mestno jedro Ptuja je bogatejše za okolju prijazno in brezplačno obliko prevoza. Vozilo na električni pogon, za katerega so prebivalci Ptuja izbrali pomenljivo ime Zapeljivec, bo mobilnost po mestu olajšalo predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam in turistom.

Prijazni voznik vas bo z vozilom, ki sprejme do pet potnikov hkrati, z veseljem popeljal po mestnem središču. Prevoz lahko naročite po telefonu, zaradi nizke hitrosti pa ga lahko ustavite tudi med vožnjo. Uvedba električnega vozila je eden od ukrepov Mestne občine Ptuj za povečanje trajnostne mobilnosti v urbanem središču. Za vožnje z Zapeljivcem skrbijo Javne službe Ptuj. Informacije lahko dobite tudi v Turističnoinformacijskem centru (TIC) Ptuj ter na spletni strani Zavoda za turizem Ptuj.

Urnik voženj:

Zapeljivec je s ponedeljkom, 23. oktobra 2017, zaradi slabih vremenskih razmer, prenehal delovati za to leto. Ponovno vas bo zapeljal spomladi 2018 in sicer takoj, ko bo vreme dopuščalo.

Naročilo voženj:
Telefon: 051 20 40 20.

Območje vožnje:
Staro mestno jedro.

Zapeljivčeva pravila:
Vožnja otrok, mlajših od 12 let, je dovoljena le v spremstvu staršev. Obvezna uporaba varnostnega pasu. Med vožnjo ni dovoljeno izstopati iz vozila, zaradi varnosti se med vožnjo ne pogovarjamo z voznikom. Vinjenim osebam vožnja prepovedana.