Mestna občina Ptuj

Priponke

Aktualno

9. 5. 2018 | aktualna tema

Vabilo na 1. redno sejo Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj

Prva redna seja Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj bo v ponedeljek, 14. 5. 2018, ob 10. uri v veliki sejni sobi mestne hiše na Ptuju.

Na svetovni dan otroka, 20. novembra 2017, in ob 28. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah je v okviru Unicefovega projekta v Mestni občini Ptuj za en dan županovanje prevzela Zala Vučak.

Ker želimo v Mestni občini Ptuj okrepiti sodelovanje in povezanost med otroki in županom, smo sklenili, da bomo vzpostavili Otroški mestni svet Mestne občine Ptuj.

Pravica do participacije je v okviru ene izmed štirih prednostnih področij zapisana v Konvenciji o otrokovih pravicah iz leta 1989. V Mestni občini Ptuj s tem projektom omogočamo otrokom aktivno participacijo in jim dajemo možnost, da lahko javno spregovorijo in predstavijo svoja mnenja, ideje, dileme o vprašanjih, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas.

Otroški mestni svet Mestne občine Ptuj je sestavljen iz 24 predstavnikov ptujskih osnovnih šol, vodita ga Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj, in Zala Vučak, mini županja.

Vabilo na sejo in gradivo najdete v priponkah.

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno