Mestna občina Ptuj
 

Aktualno

12. 4. 2018 | aktualna tema

Sporočilo za javnost: Državna revizijska komisija prižgala zeleno luč za ureditev mestne tržnice

Državna revizijska komisija je potrdila odločitve Mestne občine Ptuj za oddajo javnega naročila za projekt »Ureditev mestne tržnice«. S tem so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje projekta, oddajo javnega naročila in izvedbo vseh del, da Ptuj pridobi urejeno mestno tržnico in s tem prenovljen pomemben del starega mestnega jedra.

Državna revizijska komisija je presojala skladnost razpisa za oddajo javnega naročila za izvedbo gradbenih del pri prenovi mestne tržnice na podlagi zahtevka za revizijo, ki jo je sprožilo podjetje GP Project Ing. Zahtevek za revizijo je zavrnila kot neutemeljen. Državna revizijska komisija ugotavlja, da je bil razpis skladen z zakonodajo, z objektivnimi merili za izbor najugodnejšega ponudnika, odločitve Mestne občine Ptuj pri vseh postopkih za oddajo javnega naročila pa pravilne.

S tem so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje ureditve mestne tržnice. Odločitev Državne revizijske komisije potrjuje, da so bili pogoji razpisa določeni ustrezno in na podlagi objektivnih, za tovrstne projekte povsem primerljivih meril, brez privilegiranja posameznih ponudnikov, da mesto pridobi kakovostno rešitev z najugodnejšo ceno in z ustreznimi jamstvi za kakovost izvedbe gradbenih del. Zaključek postopka pred Državno revizijsko komisijo sedaj Mestni občini Ptuj omogoča, da izbere najboljšega ponudnika in z njim začne izvedbo del. Odpiranje ponudb za javno naročilo za izvajalca del bo 19. aprila 2018, kar je Mestna občina Ptuj že objavila na portalu javnih naročil.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar: »Takšno odločitev Državne revizijske komisije smo pričakovali, saj potrjuje, da je Mestna občina Ptuj vse postopke izvedla zakonito, gospodarno in transparentno. Mestna občina Ptuj lahko sedaj s polno paro nadaljuje projekt ureditve mestne tržnice, da Ptuj korak za korakom prenovi svoje zgodovinsko jedro, da bo privlačno za prebivalce in obiskovalce. Z ureditvijo tržnice ustvarjamo pogoje za povečanje mestnega utripa, boljše pogoje za tržnično dejavnost in nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja. Vse postopke smo izvedli zakonito, v želji, da dobimo najugodnejšega izvajalca s pravim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Obnova mestne tržnice je zahteven projekt, saj gre za tlakovanje ogromne površine. Zato je Mestna občina Ptuj v razpisu postavila pričakovanja glede dosedanjih referenc ponudnikov. Izveden je bil odprti postopek brez pogajanj, kjer ni mogoč kakršen koli vpliv na izbiro izvajalca, s tem pa zagotovljena enaka, transparentna in objektivna obravnava vseh ponudnikov.«

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno