Mestna občina Ptuj

Priponke

Aktualno

6. 10. 2017 | sporočilo za medije

Ptuj - otrokom prijazno UNICEF-ovo mesto in odprtje razstave Društva Sožitje Ptuj

Danes se je Mestna občina Ptuj kot 14. mesto pridružila mreži Otrokom prijaznih UNICEF-ovih mest, ki so se zavezala, da v lokalnem okolju spodbujajo razvijanje mesta po meri otrok in da intenzivno delujejo v največjo korist otrok in mladostnikov ter zagotavljajo njihovo sodelovanje pri urejanju, soodločanju o številnih vprašanjih v lokalni skupnosti. Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je ob tem povedal: »V veselje in ponos mi je, da je Mestna občina Ptuj tudi uradno postala otrokom prijazno UNICEF-ovo mesto. To plemenito poslanstvo bomo nadaljevali skozi usmerjanje pozornosti javnosti na življenje in težave otrok ter mladostnikov ter prizadevanja za ustvarjanje njim prijaznega okolja.«

Na dogodku so nastopili otroci iz Vrtca Ptuj, iz enot Zvonček in Tulipan.

In ker smo ravno v tednu otroka ter se zavedamo pomembnosti vključenosti v družbo tudi tistih, ki potrebujejo malo več naše pomoči in razumevanja, je Društvo Sožitje Ptuj ob svoji 50-letnici delovanja odprlo razstavo v Galeriji Magistrat. Razstavljena so likovna dela oseb s posebnimi potrebami, ki so vključene v VDC Sožitje Ptuj, ZUDV Dornava Dornava ter OŠ dr. Ljudevita Pivka.

Na odprtju razstave so nastopili uporabniki, ki so vključeni v VDC Društva Sožitje Ptuj, člani pevsko-glasbene skupine na Orffovih instrumentih.

Foto: Langerholc

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno