Mestna občina Ptuj
 

Aktualno

26. 7. 2017 | sporočilo za medije

Obvestilo po uspešni detonaciji bombe pri Vurberku

Na tiskovni konferenci, ki je potekala v prostorih Občine Duplek dne 25. 7. 2017 ob 14. uri, je bilo s strani pripadnikov državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) povedano, da so pripadniki enote uničili 250-kilogramsko letalsko bombo iz druge svetovne vojne, ki je bila prejšnji teden najdena ob gradu Vurberk v Občini Duplek.

Po prvem pregledu okolice takoj po uničenju, kjer je bila bomba deaktivirana, tj. gradu Vurberk, cerkve in župnišča ter stanovanjskega objekta najditelja bombe, gmotna škoda ni nastala. Nevtralizirana bomba je bila odpeljana v posebno skladišče in bo dokončno uničena na poligonu za uničenje NUS.

Evakuacija prebivalcev znotraj kilometrskega kroga je bila malo pred 14. uro preklicana, prav tako so bile odpravljene zapore regionalne in lokalnih cest, kar je naznanila tudi sirena za preklic nevarnosti.

Zahvaljujemo se vsem občanom in stanovalcem naselja Krčevine pri Vurbergu s tega območja za dobro sodelovanje in natančno upoštevanje navodil civilne zaščite in policije ob evakuaciji.

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno