Mestna občina Ptuj
 

Aktualno

12. 7. 2017 | sporočilo za medije

Neurje na Ptuju: informacije o intervencijah

Včeraj, v torek, 11. 7. 2017, ob 16.30 je območje mesta Ptuj z okolico zajela huda nevihta z orkanskim vetrom. Odkrivalo je strehe, podiralo drevesa ter odnašalo vse, kar ni bilo ustrezno pritrjeno in pospravljeno.

Prve prijave na številko 112 so prišle ob 16.50. Takoj so aktivirali osrednjo enoto PGD Ptuj, kmalu zatem pa tudi preostala prostovoljna gasilska društva. V intervenciji je sodelovalo 50–60 gasilcev. Akcija je trajala do 22. ure, noč je bila mirna.

Danes, v sredo, 12. 7. 2017, so bile opravljene še tri intervencije, s tem se te zaključujejo.

Vse, ki kličejo na številko 112 in na Mestno občino Ptuj, bomo usmerjali na upravljavce objektov, individualne lastnike pa na krovce.

Kot je sporočil direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik, so na terenu vse njihove razpoložljive ekipe in odpravljajo posledice neurja na javnih površinah. Opravili bodo tudi pregled mestnih parkov in nevarnosti padajočih odlomljenih vej. V vmesnem času odsvetujemo sprehode po mestnih parkih, dokler ne pregledamo vseh dreves.

Tudi glede na današnjo vremensko napoved velja opozorilo občanom, da:
- spremljajo vremensko napoved in upoštevajo navodila pristojnih služb,
- zavarujejo in umaknejo predmete, ki jih lahko odnese veter (ponjave, trampoline, koše za smeti ...), odplavi voda ali poškoduje toča,
- zapirajo vrata, okna in naoknice ter spustijo rolete/žaluzije,
- pospravijo (zvijejo) platnena senčila (tende),
- električne naprave ugasnejo in izklopijo iz električnega omrežja,
- vozila umaknejo na varno,
- poskrbijo za domače živali, da so med neurjem na varnem.

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno