Mestna občina Ptuj

Priponke

  • Foto (.jpg, 250 KB)

Aktualno

26. 6. 2017 | sporočilo za medije

Sporočilo za javnost: Pustite se zapeljati po najstarejšem slovenskem mestu

Staro mestno jedro Ptuja je bogatejše za okolju prijazno in brezplačno obliko prevoza. Vozilo na električni pogon, za katero so prebivalci Ptuja izbrali pomenljivo ime Zapeljivec, bo mobilnost po mestu olajšalo predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam in turistom.

Prijazni voznik vas bo z vozilom, ki sprejme do pet potnikov hkrati, z veseljem popeljal po mestnem središču. Prevoz lahko naročite po telefonu, zaradi nizke hitrosti pa ga lahko ustavite tudi med vožnjo.

Uvedba električnega vozila je eden od ukrepov Mestne občine Ptuj za povečanje trajnostne mobilnosti v urbanem središču. Za vožnje z Zapeljivcem skrbijo Javne službe Ptuj. Informacije lahko najdete tudi na spletni strani Zavoda za turizem Ptuj ter v Turističnoinformacijskem centru (TIC) Ptuj.

Urnik voženj:
od 9. do 17. ure

Naročilo voženj:
Telefon: 051 20 40 20

Območje vožnje:
staro mestno jedro

Zapeljivčeva pravila:
Vožnja otrok, mlajših od 12 let, je dovoljena le v spremstvu staršev. Obvezna uporaba varnostnega pasu. Med vožnjo ni dovoljeno izstopati iz vozila, zaradi varnosti se med vožnjo ne pogovarjamo z voznikom. Vinjenim osebam vožnja prepovedana.

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno